Dovolujeme si Vás pozvat do naší restaurace, která je situována v nejatraktivnější a nejnavštěvovanější historické části Prahy na Malé Straně. Restaurace se nachází nedaleko kostela sv. Mikuláše, na Malostranském náměstí č.14 (vchod z ulice Zámecká). Restaurace byla vybudována v domě, kde se původně nacházela proslulá lékárna rodiny Frágnerů.
Kromě tradiční české kuchyně se můžeme pyšnit i italskými specialitami. Šéfkuchař, pocházející z Toskánska, dbá na dodržování tradičních kulinářských postupů, což je základem celé jeho úspěšnosti. Pokrmy tak získávájí originální a vysoce kvalitní chuť.
Prostory s barem a tanečním parketem jsou vhodné například pro rodinné oslavy či večírky pro zaměstnance a kolegy. Program si můžete zvolit dle vašeho vkusu.
Gastronomická oáza a místo setkání mnoha labužníků z celého světa. Skrývá v sobě legendy, ale i historickou skutečnost.V době působení "Švejka" - tedy před první světovou válkou - ani zdaleka nedosahovala tak vynikající gastronomické a společenské úrovně na kterou jsme v současné době "U Kalicha" zvyklí.
Pojem "Hostinec 'U Kalicha' " se stal terčem mezinárodního zájmu až po překladu "Osudů dobrého vojáka Švejka" (autor Jaroslav Hašek), do němčiny a inscenace tohoto díla na prknech světoznámého divadla Erwina Piscatora v Berlíně na Nollendorfském náměstí v roce 1927. Piscatorova divadelní inscenace vzbudila pozornost nejprve v Sovětském Rusku. Potom následovala Anglie, Francie, Itálie a další země této planety. Literáti a umělci z Německa, kteří v Praze hostovali u "zuřivého reportéra" Erwina Egona Kische, projevili o návštěvu hospůdky zájem. Prý zde byl toho času i návštěvou sovětský generál Šapošnikov...
Sklepní restaurace členěná do několika prostor dokáže nabídnout své pohostinství až 165 hostům najednou. Zaměřuje se na poskytování gastronomických služeb organizovaným skupinám turistů cestovních kanceláří i soukromých průvodců a za dvě desítky let své existence již proslula svou velmi kvalitní, příjemnou a hlavně rychlou obsluhou. Pořádáme zde také firemní akce a večírky, svatby a promoce. Díky své rozlehlosti a členitosti pod gotickými klenbami je restaurace oblíbeným místem i pro konání rautů. Skýtá nečekané kulinářské zážitky čerpající zejména z tradiční české kuchyně. Je vyhlášena i značkovými čejkovickými víny a plzeňským pivem.
V přízemním steak baru, který na rozdíl od sklepní gotiky poznamenala pražská renesance, je místo až pro 55 hostů. Kuchyně nabízí minutky z lávového grilu, ale pochutnat si lze i na ryze českých specialitách. Díky komornějšímu prostředí tu lze uspořádat i uzavřené akce menšího rozsahu – jako např. narozeninové oslavy či promoce.
Ve starých kronikách je zapsáno, že v roce 1434 stával v těchto místech dům, který náležel sladovníkovi Vaňku Zpěvákovi, ten zde žil a měl právo vařit pivo - tzv. "právo várečné". Dnešní dům vystavěl známý pražský architekt František Buldra roku 1902.
Založením dnešního restauračního pivovaru v roce 1993 se navázalo na starou tradici ze 14. století, která byla na dlouho dobu zapomenuta a přerušena. Díky skvělé myšlence spojit minipivovar s restaurací v jeden celek vznikl tento ojedinělý komplex s účelně propojenými sklepními a nadzemními prostorami.
Tento rozsáhlý komplex má bohatě a atraktivně dekorovány interiéry od stylu gotických sálů až po 20.-30. léta minulého století, včetně letní terasy. Celková kapacita je 340 míst.
Zveme Vás k příjemnému posezení v restauraci a hotelu Nebozízek uprostřed Petřínského parku s překrásným výhledem na to nejzajímavější ze staré Prahy.
Zatímco budete čekat na vybrané menu, dýchne na vás minulost ze Starého města, oči se zastaví na zákrutech Vltavy proplátající se mezi historickými budovami a nakonec skončí na klasické siluetě Pražského hradu...
Vítejte v Pivovaru a restauraci u Fleků, kterou asi není potřeba zvláštˇpředstavovat. Pivovar a restaurace U Fleků patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější české národní kulturní památky a spolu s Pražským hradem, Staroměstským náměstím, Vyšehradem, Židovským městem, Národním muzeem a dalšími památkami ležícími v srdci staré Prahy.
Atmosféru starobylého flekovského domu podtrhuje i výzdoba a stylové zařízení jednotlivých hostinských místností a sálů. Od nejproslulejší a asi nejosobitější, nazvané Akademie, v níž se v minulém století scházeli známé postavy české kultury, přes Václavku s barevnými vitrážemi, Jitrnici s gotickou klenbou, až po Rytířský sál upravený a zařízený v romantickém duchu. V osmi sálech a restauračních prostorách může pivovarská restaurace U Fleků najednou pohostit více než dvanáct stovek návštěvníků, ať už v intimním prostředí Kufru nebo Akademie či v sále Kabaret se dvěma sty míst, který je sídlem flekovského kabaretu.
Pivovarský Hotel U Medvídků je jediným hotel s pivovarem v Praze. Bývalý středověký pivovar byl přestavěn na 3- hvězdičkový hotel s 33 unikátními pokoji. Pivovarský Hotel U Medvídků se nachází v domě z 15 století a v některých pokojích se zachovaly původní historické části jako jsou gotické krovy a malované trámové stropy.
Součásti hotelu je tradiční pražská pivnice s typickou českou kuchyní, pivní bar s širokou nabídkou českých piv, obchod s pivem a pivovarskými suvenýry a kongresový sál.
Největší atrakcí pro hosty je minipivovar, který vaří s použitím historické technologie nejsilnější pivo na světě - XBEER-33.
Pivovarský hotel U Medvídků se nachází v centru Prahy, mezi Staroměstským náměstím a Národním divadlem.
Premonstrátorský klášter na Strahově byl založen v r. 1140 olomouckým biskupem Zdíkem za podpory českého knížete a pozdějšího českého krále Vladislava II.
Obrovský komplex stojící na začátku “Královské cesty” nabízí příjemné posezení v historických prostorách Klášterní restaurace.
Strahovský klášter byl po staletí centrem kultury a umění. Od 18.století se ve zdejší obrazárně nachází cenná sbírka obrazů. Velice zajímavá a cenná je také strahovská knihovna. Mezi strahovské klenoty patří i mimořádná sbírka českých prvotisků. Po prohlídce zdejších krás jistě oceníte možnost občerstvit se v naší restauraci, která leží několik kroků od Strahovského kláštera.
Koliba u Pastýřky byla postavena v roce 1967 v Montrealu při příležitosti EXPO - Světové výstavy, kde fungovala jako česká restaurace.
Po skončení výstavy byla budova demontována, převezena přes oceán a znovu postavena přibližně 2 km od Václavského náměstí v pražských Nuslích.
Jedná se o velice zajímavou stavbu, jakousi oázu uprostřed velkoměsta. Dřevěný interiér, židličky potažené ovčí kůží a z krbu se linoucí vůně pečeného masa vytvářejí stylovou atmosféru.